tisdag 13 november 2012

Vitt.vitt och åter vitt


Den här årstiden har jag blandade känslor...jag älskar snö
men då vill jag ha SNÖ och vinter men vart har den tagit vägen!!!






Ja,ja vi tar väl och kollar vad vitt har för innebörd när vi pratar mode, kläder, vin och guld ...så häng med

Vitt står för andligt och rent, ärlighet och sanningar. Det är livets, dödens och ljusets färg. Den helar, befriar och renar.

Som bekant bärs vit färg ofta av bruden under bröllopet då den står för renlighet och oskuldsfullhet. Det kan också spegla ärlighet men även ge en känsla av professionalism. Vissa anser att den helar och befriar. Det är också fredens färg, vart man än kommer.


 


Vitt te

Vitt te har behandlats mycket lite och tebladen är i stort sett ofermenterade. Tebladen torkas på en på relativt låg temperatur efter att de har plockats, men de hettas inte upp som grönt te och därför kan tebladen bli lätt oxiderade. Det vita teet innehåller mer antioxidanter.

Vitt guld
är ett samlingsnamn på en mängd olika legeringar baserade på guld.Trots namnet så är de inte alla vita. Precis som med vanligt guld räknas renheten i karat: 18 karat betecknar en legering som består av tre fjärdedelar guld, och en fjärdedel andra metaller. Vitt guld komplimenterar ädelstenar, särskilt diamanter, mycket bra vilket gör det till en populär legering för smycken.
Källa: säljguld


Källa:nicobella

Vitt vin är till skillnad från rött vin inte beroende av kontakten med druvornas skal. Istället avskiljs vanligen skalen från musten vid pressningen och eftersom musten är genomskinlig kan vita viner framställas både från gröna och blå druvor. Ibland får ändå vinerna ha en kort kontakt med skalen för att ge mer smak. Vita viner jäses vanligen vid en lägre temperatur än rött vin, ca 12-14 grader C.
Vita viner finns i olika stilar, allt från friska, fruktiga, lätta till fatlagrade, smakrika och tanninrika viner. Dessutom är det vanligt att framställa söta och aromatiska vita viner. Källa:wikipedia




 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar