söndag 4 november 2012

Cocktailparty - vett å etikett !!

COCKTAILPARTYTS VETT OCH ETIKETT



Från 1970-talets slut började det komma en ny typ av Cocktailpartyn, nu bjöds gästerna in till en speciell fest – gärna iklädda Smoking och Cocktailklänningar. Istället för en stund för möte blev det en fest och med tiden för förlagd till kl. 19 eller senare. Det som kanske mer ses som en tid för en middagsbjudning blev nu mer en mingelfest. Begreppet Cocktailparty var från förra århundratets början, fram till sent 70-tal en fest som man gick till på väg från jobbet, till en annan fest, bio, teater, på väg hem eller liknande – ett party man passerade och sedan gick vidare ifrån. Men etiketten är föränderlig och festers inriktning förändras också.

Alltfler har tagit upp denna moderna variant av cocktailparty och det bjuds på snittar, vin och annan dryck. Man har således gått från en ganska enkel och okomplicerad bjudning till en fest med flera nivåer högre klädkod och mingel. Det har blivit en tillställning som kan upplevas som mer formell.
Cocktailklänningen har alltid varit och är fortfarande en lite rolig knäkort klänning eller en kjol med top i finare material för kvällsbruk. som siden eller sammet. Ofta är den försedd med ärm och den får gärna vara urringad med tydlig betoning på fest. Mannen har en relativt mörk kostym eller Smoking om det anges på inbjudan till ett större cocktailparty.
soeked in luxury - flairydress...699 kr
För kvinnans del var det förr vanligt med hatt till Cocktailklänningen, men hatten fick inte vara stor och bred då det oftast var trångt på dessa partyn. Än idag passardet utmärkt att komplettera med en klänningen med en hatt  Källa: vett-och-etikett.com

 
Ingredienser     
ÄGGTODDY
3 cl
2 dl

2 msk
1 st



Tillagning
Rör äggulor och socker vitt och pösigt. Koka upp mjölken och häll den försiktigt under omrörning över äggsmeten. Smaksätt eventuellt med sprit. Istället för rom kan man välja konjak eller whisky.

Häll upp i glas, dofta lite kakao över toddyn och servera genast.

Variationer:

  • Tillsätt några teskedar kakaopulver i äggsmeten.
  • Smaksätt med pressad apelsin eller citron efter smak.
  • De som föredrar alkoholfritt eller vill bjuda barnen på äggtoddy utesluter spriten i receptet.
  • Källa tasteline
        

     

     

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar